Provinciaal bestuur

Het provinciale bestuur bestaat uit twee groepen, namelijk Plattelands Jongeren Overijssel en Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt. Beide ‘groepen’ hebben een provinciaal bestuur dat een overkoepeling is voor de lokale afdelingen.

Leukste met Else.

Bovenste rij v.l.n.r.: Joris (PJO), Jelmer (PJO), Erwin (OAJK), Marloes (OAJK), Else (bestuursondersteunster)
Onderste rij v.l.n.r.: Gerke (OAJK), Marije (PJO), Arjan (OAJK)
Niet op foto: Kasper (OAJK)

Plattelands Jongeren Overijssel

• Voor en door jongeren van het platteland.
  • 14 algemene afdelingen van Plattelandsjongeren Overijssel organiseren informatieve, culturele, sport en feest activiteiten. Zoals creatieve dagen, trekker-trekwedstrijden, toneelavonden, schuurfeesten en zeskampen.
  • Maakt zich sterk voor de belangen van de jongeren van het platteland.
  • Landelijke koepelorganisatie: Plattelandsjongeren.nl is de landelijke koepelorganisatie voor alle plattelandsjongeren verenigingen in Nederland. Zij wil de leefbaarheid voor jongeren op het platteland behouden en verbeteren.

Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt

• 11 lokale afdelingen, waarvan 10 Agrarische Jongeren Kontakten en 1 Jong Agrarische Vrouwen groep.
  • Is er voor Overijsselse jongeren die werkzaam zijn in de agrarische sector of affiniteit hebben met de agrarische sector. Het OAJK realiseert belangenbehartiging en organiseert diverse activiteiten en bijeenkomsten.
  • Overijsselse Jong Agrarische Vrouwen groep is voor en door jonge vrouwen die door hun relatie met een boer of tuinder in aanraking komen met de agrarische sector.
  • OAJK organiseert in samenwerking met GAJK een keer per jaar een activiteit zoals een excursie naar een bedrijf in de intensieve sector.
  • Landelijke koepelorganisatie: Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt: het NAJK is de belangenvereniging van en voor agrarische jongeren in Nederland. Hun speerpunt is de positieverbetering van jonge boeren.

6kamp_2         6kamp         6kamp_1