Keetadviseurs gezocht voor Keetkeur Tubbergen-Dinkelland!

In de gemeenten Dinkelland en Tubbergen staan een groot aantal jongerenketen. Deze keten zijn een vorm van burgerinitiatief die passen bij de traditie van het platteland. Jongeren richten met hun vriendengroep een plek in die gezelligheid en een sociaal netwerk biedt. Het draagt op deze manier bij aan de leefbaarheid van het platteland voor jongeren. In 2016 wordt voor het tweede jaar op rij gezocht naar de beste keet in gemeente Dinkelland en Tubbergen.

Keetkeur

Keetkeur is een initiatief van Plattelands Jongeren Overijssel (PJO) waarbij veilige en actieve keten centraal staan. Jongeren nemen zelf verantwoordelijkheid voor hun keet en laten de positieve kanten van een keet zien. Door middel van interactieve keetworkshops krijgen de keeteigenaar en de keetbezoekers handvatten om hun keet veilig en bewust te runnen.

Hierbij wordt aandacht besteed aan de thema’s: activiteiten, huisregels, alcoholbeleid, betrokkenheid ouders, brandveiligheid, noodnummers & EHBO en uitstraling. Jongeren worden hiervoor opgeleid tot keetadviseur en ook ouders worden betrokken.

 

Keetadviseurs

Keten worden bezocht door een keetadviseur. Een keetadviseur is een jongere die is opgeleid om een keet te beoordelen en een informatieve en interactieve workshop te geven aan de keetbezoekers. Een keetadviseur komt bij voorkeur uit de gemeente Tubbergen of Dinkelland, is minimaal 16 jaar en heeft zelf een keet, bezoekt deze, of is bekend met keten.

PJO traint op dinsdagavond 14 juni en woensdagavond 15 juni de nieuwe keetadviseurs. Zij leren om voor de groep te staan, de workshop te geven en daarnaast krijgen zij de benodigde informatie over de Keetkeurthema’s. De keetadviseur ontvangt een vergoeding voor iedere gegeven workshop en een certificaat. Geïnteresseerde jongeren kunnen zich opgeven via keetkeur@pjoverijssel.nl.

Zie link op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *