Beste keet Tubbergen/ Dinkelland

Keet  Geesteren uit gemeente Tubbergen en Keet ´t Veermenneke uit gemeente Dinkelland hebben de eerste editie van ‘De Beste Keet van Tubbergen/Dinkelland’ gewonnen. De winnende keten namen het op tegen andere keten in beider gemeentes die punten konden verdienen tijdens een bezoek van een keetadviseur. De winnende keten krijgen naast de befaamde titel ‘De Beste Keet van Tubbergen/Dinkelland 2015’ ook een verzorgde bbq en dj voor de groep vaste keetbezoekers. In 2016 volgt weer een nieuwe wedstrijd waar alle keten uit beide gemeentes zich voor kunnen aanmelden.

In juli ging de wedstrijd ‘De Beste Keet van Tubbergen/Dinkelland 2015’ van start. Keten deden mee via de website www.keetkeur.nl of door zich aan te melden bij Plattelands Jongeren Overijssel (PJO). Op uitnodiging van de keethouder kwam een jonge keetadviseur op bezoek om een workshop te geven die tegelijkertijd diende als beoordeling van de keet. Op de thema´s brandveiligheid, alcoholbeleid, huisregels, activiteiten, noodnummers en EHBO, betrokkenheid ouders en uitstraling van de keet konden punten verdiend worden.

Keet ´t Veermenneke
Keetadviseurs Joost en Niels bezochten onder andere Keet ´t Veermenneke. Zij waren erg enthousiast over de keet waar een enthousiaste groep jongeren bij elkaar komt. “De keet wordt positief gedragen door de buurt en ook de ouders zijn betrokken. Er wordt regelmatig iets (voor de buurt) georganiseerd. In de keet is gedacht aan brandveiligheid en er zijn regels waar de jongens zich verantwoordelijk voor voelen en elkaar op aanspreken.”

Keet Geesteren
Keetadviseur Niels bezocht ook Keet Geesteren die wordt bezocht door een vaste vriendengroep die elkaar al jaren kent.  “Deze keet zag er niet alleen heel mooi uit maar scoorde daarnaast in bijna alle categorieën hoog.”

Jongerenketen
Tot nu toe halen voornamelijk negatieve verhalen over jongerenketen de media. Plattelands Jongeren Overijssel is ervan overtuigd dat jongeren prima in staat zijn om alles rondom hun keet op een verantwoorde manier zelf te regelen en onderschrijft de sociale waarde van keten voor jongeren op het platteland. Om keetjongeren te faciliteren om hun keet veilig en actief te beheren  wordt elk jaar de wedstrijd georganiseerd. Nieuwe keten kunnen zich jaarlijks aanmelden en reeds bezochte keten kunnen zich elk jaar verbeteren n.a.v. de tips die zij tijdens de keetworkshop hebben gekregen.

Kijk ook op onze website www.pjoverijssel.nl of volg ons via Twitter (@pjoverijssel) en Facebook (zoekterm Facebook: Plattelandsjongeren Overijssel).