Keetkeur

Keten hebben een belangrijke sociale functie voor jongeren op het platteland. Deze functie moet behouden blijven en versterkt worden. Het drankmisbruik en de onveiligheid van de keten moet worden bestreden en daar kunnen jongeren ook echt wel zelf ideeën over hebben, vindt Plattelandsjongeren Overijssel.

Plattelandsjongeren Overijssel vindt dat keten een plek verdienen op het platteland, mits er verantwoord wordt omgegaan met de risico’s.

Wat gaan we doen? Keetkeur is voor Keethouders, hun bezoekers en hun ouders, maar ook voor gemeentes die met keten in gesprek willen. Wij ondersteunen keeteigenaren en hun bezoekers om alles rondom hun Keet op een verantwoorde manier te regelen, of om zelf een keet op te starten. Wij geven gemeentes advies, materiaal, projectideeen, maar geen contactgegevens van keten!

Jaarlijks organiseren wij de “De Beste Keet van (gemeente) Verkiezing”, daarnaast geven we interactieve workshops in keten, informatiebijeenkomsten voor ouders en 12 jarigen, ondersteuning en advies aan gemeentes en op aanvraag organiseren we activiteiten en congressen.

Wat kan ik er mee? – Heb je een eigen Keet & wil je deze verbeteren, testen of gezamenlijk activiteiten ondernemen. Kijk dan eens hier voor inspiratie. – Wil je keten bereiken in jouw regio? Of samen met hen een activiteit organiseren? Neem dan eens contact op met keetkeur@pjoverijssel.nl voor mogelijkheden.

– Wil jouw gemeente aan de slag met Keten & wil je advies hierover? Of wil je zelf een ketenproject starten? Mail Keetkeur@pjoverijssel.nl

Verhalen & foto’s: Kijk op www.keetkeur.nl voor nieuws, foto’s en verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *